Louyet Group.

Ontdek het echte rijplezier en ons volledige BMW gamma.

Ontdek hier

Louyet Group.

Ontdek onze MINI concessies, modellen alsook onze diensten.

Ontdek hier

Louyet Group.

Ontdek onze BMW Motorrad concessie in Marcinelle.
Onze BMW Motorrad concessie is elke zaterdag gesloten tot en met 13/12.

Ontdek hier

Onze geschiedenis

1959

Het is aan het einde van de jaren 50 dat ons verhaal begint. In 1959 om precies te zijn. BMW waagt zich aan haar eerste stappen op de Belgische markt. Léon Louyet, gepassioneerd door alles wat rijdt, wordt een van de eerste verkopers van het merk in België. Hij opent de deuren van zijn showroom in hartje Charleroi. Het is het eerste hoofdstuk van een verhaal waarin passie en trouw de rode draad vormen.

1974

In de jaren 70 winnen de producten van BMW aan bekendheid. BMW opent in 1974 haar filiaal BMW Belgium, als importeur voor de Belgische markt. Datzelfde jaar verhuist de showroom van Louyet naar de Rue de Mons en worden wij officiële BMW concessiehouder. Het is de eerste van een hele reeks mooie erkenningen.

1980

Begin jaren 80 draagt Léon Louyet het vaandel over aan een andere Léon: zijn zoon. Hiermee wordt de fakkel voor het eerst doorgegeven en wordt het verhaal – dat 20 jaar eerder aanving – verdergezet.

1983

In deze periode groeit BMW uit tot een succes. Toen al stond het merk synoniem voor kwaliteit en rijplezier. De groeiende interesse voor het Beierse merk dwingt BMW Louyet om te investeren in haar uitrusting en installaties. Op die vraag komt een overtuigend antwoord: in 1983 wordt een volledig nieuwe concessie uit de grond gestampt.

2003

Van midden jaren 80 tot het eind van de vorige eeuw verstevigt Léon Louyet en zijn familie de band met BMW en de fans van het merk. In de jaren 90 worden talrijke investeringen gedaan: een tweedehandsafdeling wordt opgestart, een atelier en een carrosserie-afdeling worden gebouwd, de verkoopcijfers stijgen, een aanpalend gebouw wordt gekocht, en het beroep wordt verder geprofessionaliseerd, met name het marketingluik.

2007

De komst van het derde millennium is ook de start van een nieuw avontuur voor de familie Louyet, als MINI concessiehouder. Intussen is Louyet een gevestigde naam in het Waalse automobiellandschap. Maar de familie rust niet op haar lauweren. In 2007 worden de familie-activiteiten verder ontplooid, met de opening van een concessie in Sambreville. De BMW Premium Selection Drive-In op deze nieuwe locatie is een innovatie op de markt van de tweedehandswagens.

2010

De evolutie stopt niet in het tweede decennium van deze eeuw: de concessie in Charleroi ondergaat een totale transformatie. Het ambitieuze project beslaat vier jaar. Het resultaat mag gezien geworden: nieuwe BMW, MINI en BMW Premium Selection showrooms, een nieuwe carrosserie-afdeling, een atelier met apart magazijn voor de onderdelen, alles uitgerust met de nieuwste materialen en recentste technologieën.

2013

In 2013 wordt de fakkel opnieuw doorgegeven. Laurent, de zoon van Léon, volgt zijn vader op als concessiehouder. Enkele maanden later neemt Louyet de concessie JLD Motor in La Louvière over. De geboorte van de Groep Louyet is een feit.

2014

De overname van de concessie BMW Motorrad A2 Motor in Marcinelle, in de lente van 2014, betekent een nieuwe stap in de evolutie en de strategie van de Groep Louyet. Dit laat zich ook op andere locaties opmerken. Met name in La Louvière zorgen grote werkzaamheden ervoor dat de concessie aan de nieuwe BMW Retail Standard voldoet.

2015

In 2015 verruimt Laurent Louyet opnieuw het werkdomein van de Groep Louyet, met de overname van de concessie Novauto in Mons.

2016

Nog geen jaar later is Louyet Mons volledig vernieuwd, want ook hier wil Louyet aan de recentste BMW Retail Standard beantwoorden. Hetzelfde jaar neemt Louyet carrosseriebedrijf Wonitrol over, dat vlakbij de concessie in Mons is gelegen. Het wordt omgedoopt tot Louyet Carrosserie en voert alle koetswerkherstellingen uit aan de BMW Premium Selection wagens van de volledige Groep.

2017

In 2017 is eindelijk Louyet Mons aan de beurt voor een grootschalige opfrisbeurt. Volledig opnieuw uitgedacht en heropgebouwd opent de vernieuwde concessie haar deuren met een groot inhuldigingsfeest.

2018

In 2018 leiden de ontwikkelingen van de Groep tot de oprichting van een nieuwe administratieve afdeling, op de site van BMW Charleroi.

2019

In 2019 toont de Groep nieuwe ambities voor Louyet La Louvière. De concessie zal vernieuwd en vergroot worden. Tegelijk steekt Louyet voor het eerst de taalgrens over: met de overname van de concessie Vandeperre in Sint-Pieters-Leeuw installeert de Groep zich in Vlaams-Brabant.

2021

Louyet Group blijft groeien en neemt dit keer BMW Brussels over van de importeur BMW Group Belux, die een BMW-dealer en een BMW Motorrad-dealer heeft in Brussel.

2022

De overname van de activiteiten van Ginion Group door de group Louyet is officieel.
Louyet Group is vertegenwoordigd in niet minder dan 22 verkooppunten in Brussel en de provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Namen en Henegouwen, de bakermat van de groep. Het in november vorig jaar aangekondigde akkoord voor de overname van de distributieactiviteiten rond BMW, BMW Motorrad en MINI van Ginion Group, is nog uitgebreid met de overname van de twee Britse merken - Rolls Royce en McLaren - die Ginion verdeelde en Pininfarina. Door de overname wordt de groep een grote speler in het Belgische automotive landschap met meer dan 550 werknemers. Samen staan zij jaarlijks in voor de verkoop van 8.500 nieuwe auto’s, 1.600 tweedehandswagens en 600 motorfietsen.

2023

De familiegroep Louyet kondigt officieel de overname aan van de Quoilin concessies. Deze overname maakt deel uit van de langetermijnvisie van Louyet Group om hun geografische aanwezigheid uit te breiden door zich te omringen met de beste medewerkers en samen te werken aan de mobiliteit van morgen.

Laurent Louyet bedankt Sabine Quoilin en haar familie voor hun vertrouwen en feliciteert hen met hun succesvolle carrière. Ook de medewerkers van de Quoilin concessies heet hij van harte welkom in de Louyet familie.